keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Blogi jäihin ennalta määräämättömäksi ajaksi X


Muutama lukija kyseli syitä blogin lopettamiseen, joten selvitän tässä nyt vielä sanan tai parisen siitä miksi tulin tähän päätökseen. Päätökseni taustalla ei ole mitään sen suurempaa draamaa tai elämänkäännettä josta lukijoiden tarvitsisi huolestua. Koen vain että aikani ja mielenkiintoni eivät enää riitä blogin säännölliseen päivittämiseen. Päätökseeni vaikuttaa myös aika pitkälti se seikka että koen antavani blogille enemmän kuin mitä saan siitä itse irti. Olen käyttänyt postauksiin ja niissä oleviin valokuviin paljon aikaani mutta siitä huolimatta tästä blogista ei koskaan tullut mitään maailmaa suurempaa hittiä jota kaikki lukevat. Tästä ei myöskään tullut blogia jonka kommenttiboksi tulvii innokkaiden lukijoiden jättämistä kommenteista. Tästä tuli vain jokin keskinkertainen räpellys jota pieni vähän alle tai päälle sadan lukijan lukijakunta käy enemmän tai vähemmän säännöllisesti lukemassa - ellei sitten heistäkin suuri osa ole Bloggerin bongaamia robotteja :-D

Tuntuu että suurin osa lukijoista käy lukemassa postaukset anonyymisti jättämättä jälkeäkään itsestään blogin kommenttikenttään, ja koen että tässä kohtaa kirjoittamiseen käyttämäni aika menee hieman "hukkaan". Bloggerin ilmoittamat lukijamäärät sekä muutama hassu kommentti per postaus eivät enää riitä motivoimaan minua käyttämään useita tunteja aikaani postauksiin jotka luetaan parissa minuutissa ja joista ei kuitenkaan sitten seuraa sen suurempaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Vaikka lukijoita näyttääkin välillä olevan jopa useampi sata per postaus (viime postausta on käyty Bloggerin mukaan lukemassa jopa 278 kertaa), nämä lukijat harvoin näkyvät tai kuuluvat missään. Olisin kaivannut ehkä hieman aktiivisempaa vuorovaikutusta yksin puheluni sijaan ja tästä syystä koen että blogi on parempi lopettaa tai ainakin pistää jäihin ennalta määräämättömäksi ajaksi X. 

Hieman on haikeat fiilikset lopettaa jo vuosia pystyssä ollut blogi kesken - olen aikojen kuluessa tavannut monia mukavia tyyppejä tämän kautta - mutta toisaalta koen vapauttavaksi sen tunteen että nyt ne kaikki bloggaamiseen käyttämäni tunnit ovat käytettävissä kaikkeen muuhun. Voipi olla että kesällä tai ensi syksynä tai määränkohtana x innostun vielä kirjoittelemaan tänne taas lisää mutta sen aika näyttää. En kuitenkaan lupaa mitään. 

Kiitos kaikille ihanille lukijoille. Kiva kun olitte matkassa mukana tähänkin asti <3

6 kommenttia:

 1. Hei!
  Oli tosi ikävää kuulla, että aiot lopettaa blogisi, tai ainakin nyt pistää sen tauolle. Tykkäsin tosi paljon lukea blogiasi ja tekstejäsi! Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitat noilla blogiin käytetyillä tunneilla ja sillä, että aina sitä toivottua vuorovaikutusta ei tule. Niinhän se valitettavasti on, että harvemmasta lukijasta jää sitä konkreettista jälkeä, mutta voihan silti olla, että se teksti on koskettanut, tai tuottanut ainakin hetkeksi iloa tai kiinnostusta. Näin on ainakin itselleni käynyt sinun tekstejäsi lukiessa :)
  Hienoa, että olet rehellinen itsellesi ja kuuntelet itseäsi tässä päätöksessä. Toivotan kaikkea hyvää jatkoon, toivottavasti kuulemme sinusta vielä! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, uutena blogirintamalla blogisi osui silmiin vasta ensimmäisen kerran. Täytyy sanoa, että nyt vasta alan ymmärtämään, miten tärkeä bensa se vuorovaikutus bloggaajalle on. En ole ennen omaa blogia tajunnutkaan, miten todella ne pienetkin kommentit ovat tärkeitä ja ilahduttavat paljon.

  VastaaPoista
 3. Olen pohtinut viime aikoina tai ehkäpä jo pidemmän aikaa täysin samanlaisia ajatuksia. Olen kuitenkin aina päätynyt jatkamaan blogin kirjoittamista, aina en itsekään tiedä miksi.
  Teksti on kuin itseni kirjoittama :)
  Kaikkea hyvää jatkoon sinulle!
  -Laura-

  VastaaPoista
 4. Mulla oli jo vanhan bloginkin kanssa samoja ajatuksia. Mietin paljon, olisiko pitänyt yrittää ängetä itsensä johonkin portaaliin, mutta luulen että pidemmän päälle blogin sisältö olisi alkanut kärsimään lähinnä just henkilökohtaisten postausten muodossa. Nyt kirjoitan sitten taas uutta blogia eikä mulla vissiin juurikaan ole edes lukijoita, mutta kirjoitan silti. Pitäisi kai mainostaa vaan enemmän yms.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti palaat blogin ääreen jossakin vaiheessa. Pidän tyylistäsi ja jutuistasi. Olen vakiolukijasi. Hyvää jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Klikkailin just itseni sun sivuille, toivottavasti palaat kirjoittelemaan! Sulla on kivat jutut ja kiva blogi!
  Mullekin tauko on tehnyt välillä hyvää ja kirjoittaminen on maistunut sen jälkeen. :)

  https://www.siirikiviharju.com/2018/06/liikaa-lautasella.html

  VastaaPoista

Kerrohan rohkiasti mitä on sydämelläis sun ja ilahduta mieltäni mun <3 Ilkeilijät ja muut mörköilijät älkööt vaivautuko.